Protestläger i Gallok! 7-9 aug

Nu är det klart. Gallok står återigen under fysiskt hot! De stora bergs-ätarna på Beowulf är hungriga och vill provborra efter lite järnmalm (igen!). Än så länge har vi inte fått reda på när vad jag vet, men någon gång i augusti verkar det som.

Tänkte bara att jag skulle sprida ordet och att de som vill vara med på skogsläger kan vässa knivarna, lappa igen mygghatten, leta fram tält, sovsäck och de där kedjorna och lock-onsen som ligger och skrotar på vinden. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att spendera en sensommar på än i en extremt vacker natur runt elden om kvällen med fina människor i uppror och kärlek.

Vi tänkte att ”ett datum är ju bra” så vi satte 7-9 augusti. Sen vet jag att vissa kommer att åka dit tidigare (vilket är kanon) och hoppas att många vill stanna kvar efter!! Lägret är öppet för förslag och initiativ. Vi tänkte hålla det simpelt och fokuserat. Tyvärr har vår email varit lite inaktiv den senaste tiden, men nu ska vi försöka skärpa oss, så hör gärna av er om det är något. Om inte annat så ses vi kanske på barrikaderna!

26 tankar kring ”Protestläger i Gallok! 7-9 aug

 1. Finns mer information någonsans? Var har ni fått infon om att de ska provborras?

 2. Håll er borta från Jokkmokk, vi vill inte ha några protestaktioner just nu! Det pågår en pandemi i världen och än så länge är vi förskonade i Jokkmokk! Håll er hemma och håll avstånd!

  1. Säg de åt Beowulf, de utnyttjar ju Corona pandemin i hopp om att det ska förhindra allt motstånd.
   Jag tillhör riskgruppen lungsjuka och jag tänker inte acceptera att Beowulf beter sig så här och jag kommer att bekämpa dem, trotts att risken för mig att bli allvarligt sjuk är betydligt högre.
   Är du en Sveare som bara bryr sig om svenska intressen? Eller är du en Norrlands/Sapmi patriot som är beredd att riskera ditt liv och hälsa i försvar av ditt land?

  2. Jag förstår din oro! Jag ska göra mitt bästa för att ta hänsyn till läget. Däremot finns det som andra påpekat viktiga saker även när Corona härjar i världen. Vi behöver ju inte fler problem än vi redan har. Tex rent vatten är ju rätt viktigt!

 3. Marie, vadå sveare? Jag är Jokkmokksbo och jag värnar just nu om min och andras hälsa! Du säger att DU tillhör riskgruppen och är beredd att offra DIN hälsa! Det är ditt val om du vill utsätta dig för risker. Tänk ett steg längre, du kanske utsätter någon som absolut inte valt det, att bli sjuk! Håll dig hemma, vi vill inte ha dig Jokkmokk just nu!

 4. Hej och tack för initiativet! Vi är många som under drygt sju år engagerat oss hårt i kampen mot Beowulf och vi ger inte upp men behöver andas med hjälp av så många som möjligt! Välkomna till Gállok mitten av augusti. Tag hänsyn till ortsbefolkningen i form av rejäla avstånd i samhällets butiker, bank, mackar, mm. Hoppas vi ses!

 5. Ni låter som barnungar som är inspirerade av anarkistiskt tänkande. Demokratiska beslut är bara för oss som är rätt tänkande. De andra har fel och liknas vid elaka sagoväsen.

  1. Kul att sånna som dig enbart vågar komma med sånna spydigheter här på nätet. Kommer du och mot demonstrerar så kommer vi dock att se vilken liten räka du egentligen är

  2. Ursäkta, men jag förstår inte riktigt vad du skriver. Jag älskar barn, anarki, sagoväsen och så vidare… vem är rätt tänkande? förstår inte riktigt?

 6. Superspännande!

  Om det ska vara ett läger, vilka COVID åtgärder tar ni och vad ska man förbereda sig för det?

  1. Dom har förmodlingen inga åtgärder! Kortsiktigt tänkande! Jag hoppas verkligen att dom skickas iväg från vårt samhälle!

  2. Jag förstår att folk är oroliga för detta och tänker lobba för diverse åtgärder på lägret. Jag vill bara poängtera att lägret inte är ett arrangemang på det sättet. Vi har inga planer än så länge på varken schema, infrastruktur eller restriktioner, utan tänker att vi som kommer dit bestämmer tillsammans hur vi vill göra under vår tid där. Tanken var bara att sätta upp ett datum som vi kan ansamlas kring. Om någon annan har idéer och önskemål får de gärna engagera sig.

 7. Nu har Beowulf meddelat att det inte blir någon provborrning! Så nu kan ni ställa in resan till Jmk!

 8. Gruvan måste stoppas! Det viktigaste är att alla som åker till lägret är garanterat friska. Att åka kollektivt är en risk i dessa tider, håll avstånd och händerna rena!

Kommentarer är stängda.