Kamper/Struggles

Vi startade i Ojnare, fortsatte i Gallok, Norra Kärr, Vilseskogen, Twin Peaks… Välj i menyn för att lära dig mer om någon av kamperna. Eller läs mer i ett försök till sammanställning av de senaste 10 åren av miljökamp i Sverige i texten nedan:

We started in Ojnare, continued in Gállok, Norra Kärr, Vilseskogen, Twin Peaks… Choose in the meny to learn more about the different struggles. Or read a compilation about the last 10 years of environmental struggles in Sweden in the text below:

En tanke kring ”Kamper/Struggles

 1. Hej.
  jag såg nyss er film om Gallok och eran blockad där för 3 år sedan. Det berörde mig djupt. Jag känner stor sorg att människor inte har kunskap om det här, och det ni gör är starkt och ingen kan någonsin ta ifrån er det ni har. Ni är starkare. Det är inte många som gör något men det gör ni. Själv skriver jag musik för att väcka upp folks uppfattning om jorden och hur vi förstör den och tar ursprungsfolks land vilket vi har gjort i urminnes tider. För 3 år sedan var jag på en protest i Australien mot uranium, där de skulle expandera en gruva, 1 km djup, 3 km bred och 4 km lång. Där skrev jag min första låt, leave uranium och framförde den där. Vi var många aktivister där på lägret och jag reste sedan med en aborginfamilj vilket var helt fantastiskt, de är så djupt rotade i deras land.

  Staten bestämde att inte expandera gruvan och jag tror starkt att det var på grund av människorna som kämpade emot. Tillslut måste staten ge upp för våra röster är starkare. Tack för det ni gör.
  Stor respekt till er,
  Med kärlek,
  Amy

Kommentarer är stängda.