Om

Aktivister i rondellen i Jokkmokk

”Aktivister” i rondellen i Jokkmokk

Flygblad om kolonierna

Klicka på dom för full storlek!

Sida 1:
Kolonierna-flyer-sida-1_s
Sida 2:
Kolonierna-flyer-sida-2_s

Tio år av motstånd

Läs gärna vårt försök till sammanställning över de senaste tio årens radikala miljökamp. Skriv gärna ut och sprid, eller hör av dig om synpunkter. Se engelsk version under fliken ”About”. Om du vill skriva ut som ett vikbart zine se längre ner.

Intro

Vi kallas: brottslingar, aktivister med hår under armarna och hängpung , yrkesdemonstranter, utsocknes tillresta udda individer, sjuka i huvet, galna danskar, hippies, miljöhoror, mm. Men vi bryr oss inte, för vi vet att industrialisterna/kolonisatörerna kallar oss det i brist på vettiga argument.

Vi skadar gruvindustrin som helhet enligt Boliden. Och det tänker vi fortsätta med för industrierna känner inga gränser, känner inte trädens svidande sår & renens hunger, industrierna bryr sig inte om vattnet förgiftas för pengaklirr i aktieägarnas kassa. Branchen vill inte längre prata med Nordkalk och Beowulf, för egentligen är de själva rädda att stå näst på tur att utsättas för koloniernas vrede.

Namnet ’Kolonierna’ syftar på att vi identifierar oss med natur/varelser/människor som exploateras som kolonier och slavar av dagens kolonisatörer: multinationella företag och stater.

Kort sagt: kolonialismen tog inte slut, den utvecklades.

Bakgrund

kolonierna.se startade som ett projekt att dokumentera och visa städers, länders och företags invasion och utsugning av resten av världen. Sommaren 2013 startade vi sidan och den blev en egen mediakanal för gruvmotståndarna i Kamp Gállok, där kamparna själva kunde skriva och berätta vad som hände ur sitt eget perspektiv. Att bara lita på traditionella medier räcker inte för att hinna berätta om svåra problem och för att uppvigla ett starkt motstånd mot systemet som förstör jorden. Flera av oss har tidigare kämpat mot ett kalkbrott i Ojnareskogen på Gotland.

Det är starka krafter som försöker förstöra den sista riktiga vildmarken såväl som dricksvatten och möjlighet till matförsörjning, men vi är övertygade att vi kan stoppa förödelsen om vi hjälps åt och kommer bort från cynism och individualistiska lösningar (som promotas av marknaden för att förstöra riktigt motstånd). Vi hoppas på en mångfaldig kamp mot det koloniserande systemet, en kamp som förs på alla plan och i alla situationer; av människor från alla möjliga bakgrunder! Vi kommer bli kallade många saker, kriminella är vi i systemet som förstör, men vi vet att många historiska personer varit kriminella en gång i tiden.

Om ni vill veta mer och bli involverad kan ni mejla oss på kolonierna@riseup.net

Fördjupning

Vi har även ett arkiv med texter vi skrivit om varför vi gör som vi gör när vi bryter lagar för att skydda människor och det människor kallar natur: Inlägg om bakgrund

Filmtips

Tycker du fortfarande vi är ”sjuka i huvet” så finns här lite att fundera över:

2 tankar kring ”Om

  1. Pingback: Kolonierna |
  2. Tjo!

    Kikade på The Gállok Rebellion i morse. Mycket, mycket bra
    Man blir så glad av att se saker hända på riktigt i denna del av världen.
    Ni är underbara människor och jag är glad jag får dela jorden med sådana som er.

Kommentarer är stängda.