Turnén

Vi är några som har varit i Ojnareskogen ett bra tag nu som planerar att göra något mer av vår kunskap och vårt engagemang. Vi vill informera och engagera människor ute i landet om vad som håller på att hända inom gruvindustrin, nämligen att det pågår enorm exploatering. Planen är att stödja olika kamper som pågår i Sverige men också att vara en mötesplats där lokalbefolkningen kan mötas och hitta inspiration. Ungefär så som lägret i Bunn blev en naturlig mötesplats för de engagerade i Ojnarekampen. Möten kommer äga rum i olika städer dels för att informera men även för att demonstrera mot planerade exploateringar. Vi vill väcka uppmärksamhet och visa att det finns många som bryr sig och mycket att göra. Information om platser dit vi åker kommer senare, när vi vet mer. Vi räknar med att turnén kommer starta i januari.

Eftersom detta är fristående från Ojnarekampen planerar vi att starta en egen insamling där folk kan stödja kampen. De insamlade pengarna kommer att gå till bland annat bensin, mat och informationsmaterial.

Just nu pågår förberedande arbete inför turnén så som billetande, faktasökande och kontakt med motståndsrörelser runt om i Sverige.

Mer info kommer!