MR. Darrar inte på manschetten.

– Vår preside.. statsminister, ni vet den där Fredrik. Men han ni vet äggplantan.
– Aha, ja han!

Han sa såhär om att hjälpa Saudi Arabien att bygga vapenfabrik: “Ni kommer aldrig få mig att darra på manschetten när det gäller det som ger jobb, det som ger exportinkomster till Sverige.”

Han är så säker på att jobb är viktigare än att stoppa förtryck av människor den där Reinfeldt. Förstår folk hur sjuuuuuukt det här uttalandet var? Det är inte bara sjukt för att en diktatur nödvändigtvis är värre än en demokrati men han säger alltså att det inte spelar någon roll hur många människor som dör av svenska vapen, för han kommer aldrig av någon anledning sluta kränga dom.

En annan Feldt nämligen Eva, har varit med sedan sommaren 2012 och jobbat för att Nordkalks anställda ska få behålla sina jobb. Att dessa jobb kommer att kosta öns framtida vattentäkt och förstöra möjligheten att upprätta den turistattraktion som en nationalpark innebär spelar ingen roll. Hellre cancer och jobb än ingen cancer och inget jobb! Hellre ett grått hål i marken än tusentals arter i en varm färgsprakande blandning örter, kryp och fåglar!

Jobb måste fan vara samhällets favvomissbruk. Jobb, jobb, alla ska jobba! Ska du inte ha lite jobb? Varför inte då? Va? Vill du hellre ha hälsa och frihet? Eh det tror jag inte på, kom och ta lite jobb!

Ja så håller folk på när en är arbetsfri! Även samhället tjatar: men ta ett industrijobb, det är mycket bättre än ett sånt där renskötarjobb eller något annat naturtrams, de jobben skapar ju inte mer jobb!

I Stekenjokk sa Bergstaten otroligt nog nej till att åter öppna en gammal gruva! Anledningen: att det är riksintresse för rennäring inom hela området! Men gruvbolaget ger sig inte, dom tar strid för att få sig ett tillstånd. Och när en trodde att så lågt kunde dom inte sjunka så gör dom det och säger underförstått att samer är en relik som vi ska hjälpa till att studera innan dom hunnit utrotas så vi kan minnas deras kultur.

“Företaget har också sagt att man ska ersätta renägarna ekonomiskt för merarbete och betesförlust samt att Vilhelmina mineral vill stödja inventeringen av samiska fornminnen…”

Varför vill dom tvunget öppna en gruva där, just där och fortsätta marginalisera ett helt folk och deras kultur? Jo jobb. Jobb jobb jobb.

Fan det finns ingen brist på jobb! Vi har jobb så det räcker nu, vi som ska leva på den här planeten i framtiden! Vi ska hålla efter era gruvdammar, vi ska städa upp all plast ur haven, vi ska plantera skog för att suga upp alla era redan utsläppta avgaser och ta hand om allt giftigt skräp! Hur mycket jobb måste ni egentligen skapa åt oss? Det räcker nu fan!

2 tankar kring ”MR. Darrar inte på manschetten.

 1. Jodå, visst finns det brist på jobb. Otrolig brist på jobb. Jag som jobbar och försöker få nytt jobb vet hur svårt det är. Där har du tvärfel. Har du fått erbjudande om flertalet jobb utan att behöva göra någonting ska du vara lycklig. Många sitter åratal utan att ens få chansen att komma på en första intervju.

  Däremot har du rätt i hur sjuka en del politiker är som bara ser siffror som kan rulla in på papper. De ser inte de huvuden som rullar. Huvuden som har bidragit till att siffrorna ska rulla in på politikernas papper.

  Många äro de oskyldiga män, kvinnor och barn som har fått lida och dö för att svenska vapenföretag ska få in pengar.

  Mvh / Johannes

  1. Vi kanske bara inte menar samma slags jobb.. Menar ju bara att dom ställer till med så mycket problem som vi behöver städa upp igen efter och det är ett stort jobb! Sen att det inte finns så många jobb som en tjänar massa pengar på, det är en annan sak. Det går kanske inte att få så mycket betalt för ideellt jobb t.ex. som att vakta skog från skövling, men det är även det ett jobb.. Jag har inte direkt blivit erbjuden jobb hit och dit, det låter jag dom som vill jobba med sånt göra!

   Annars är vi nog överens! 🙂

   /Mose

Kommentarer är stängda.