A.C.A.N. #KämpaSTHLM #Nazipolis

Under lördagen demonstrerade ca: 10 000 personer mot att polisen gett demonstrationstillstånd till nazistiska svenskarnas parti i Stockholm. Under demonstrationen kastade folk från svarta blocket (black bloc) smällare på poliser som skyddade nazisternas färdväg. Bredvid stod familjer och ”vanligt folk”. Black bloc är en demonstrationsmetod som går ut på att se likadana ut för att lättare förväxlas med varandra och på så sätt vara svårare att gripas för sina brott. Det vanligaste blocket är det svarta, men metoden har även använts som t.ex. rosa eller glitter. Före nazisterna ens var nära gjorde snuten utfall med pikébussar mot demonstranterna bredvid svarta blocket. Dom körde snabbt fram med sirener och bromsade in framför barnvagnar och oroade människor. Stämningen var god och upprorisk. Några som kanske inte varit med på så många demonstrationer blev tillsagda att inte filma folk som kastade smällare mot polisen, annars var sammanhållningen på topp. Filmbevis på demonstranter kan ge dessa hjältar fleråriga fängelsestraff om det vill sig illa.

När nazisterna skulle gå förbi Kungsträdgården gjorde snuten en attack mot motdemonstranterna. Dom kom i en klunga på kanske femton kravallutrustade snutar och gick in i massan med dragna batonger. Polisbussar kom strax efter samtidigt som poliser vid staketet kastade in tårgas i svarta blocket. Varpå situationen eskalerade till en fin stund av uppror. Smått oroad över hur slagna mina kamrater blivit blev jag, när snutar sprang och slog alla som inte kunde reagera snabbt nog att flytta sig. En haltande man fick sig en omgång och en vän ett batongslag i tinningen. Ett gäng snutar manglade även ner en ensam person med sina batonger. Dom svartklädda kastade stolar och staket på polisen vilket gjorde att andra kom undan. Sedan flög det gatsten i fina bågar mot dom fascistiska pikébussarna. Ett stort schackbräde blev också tillhyggen mot polisen. Skrämda av polisen sprang ett tusental personer iväg från platsen, förbi dom kontrasterande harekrishna-mediterande i kungsträdgården. Men många andra stannade eller återvände till staketet för att fortsätta skandera och störa ut nazisternas budskap.

När polisen inte bara beskyddar nazister utan också urskiljningslöst attackerar dom som demonstrerar för sin egen existens och yttrandefrihet så visar polisen vilken sida dom står. Historien upprepar sig i land efter land. Rasismen får fäste i parlamenten och fascismen kommer krypande genom polisväsendet. I dom länder med starkast motstånd mot fascism har den också svårast att få fäste. Att skylla fascismens framgångar på antifascisters motstånd är vanligt bland liberala debattörer, det är att lägga skulden på offren. Det finns inte heller något som helst stöd för att denna teori skulle stämma.

Det antifascistiska budskapet kan inte heller förvrängas eller misstolkas av att folk kastar sten på fascister, för det är just vad det är, det är en kamp mot polis, militär och andra nazister. Om polisen ville urskilja sig från nazisterna hade dom inte tillåtit dom att demonstrera trots att det enligt lagen är förbjudet med nazistiska och rasistiska demonstrationer. En polis hade på frågan om den var nazist svarat med en nickning och ett äcklande leende, det enda som förvånade var just det att den var öppen med det. Allt som hände under nazidemon och händer antifascister varje dag kunde ha filmats och dokumenterats men vad tjänar det till? Liberala och borgerliga medier äger sanningen, och kan alltid leta upp någon som retar sig på stenkastare att ha med i sina inslag, oavsett om det våldet spelar någon roll eller inte. Liksom när desperata palestinier skjuter fyrverkerier mot den israeliska statens drönare och enorma vapen- och krigsarsenal är dessa våldsamma gatstenar (tyvärr) mer ett politiskt slagträ än något som gör skillnad. Ont och gott är redan uppgjort i dom rikas ögon och dom tror nog själva på att dom har rätt. Vad dom representerar är världsuppfattningen att våld alltid är dåligt, förutom allt det våld som går neråt i hierarkierna. Alltså t.ex. statens våld mot migranter, affärsmäns våld mot arbetares kroppar, mäns våld mot kvinnor, polisers våld mot demonstranter, maskiners våld mot naturen eller USAs våld mot Irak. När någon slår uppåt i dom inlärda hierarkierna t.ex. mot chefen, polisen, män, kungen eller vita människor så ses detta alltid som förkastligt av samhället och dom så ”neutrala” mediekanalerna.

Vi är trötta på att behöva förklara det här gång på gång men vi kommer att fortsätta göra det. En fascist är det med eller utan uniform. All propaganda om polisens nödvändighet och godhet biter inte på oss när dom misshandlar rasifierade och slår ner alla som vill motverka fascism.

All Cops Are Nazis. A.C.A.N.

 

PS. I måndags fortsatte Nazipolisen att trakassera folk lägre i hierarkierna, dom vräkte EU-migranter som haft läger i Högdalen,  utan att erbjuda annat än en bussbiljett till Rumänien i ersättning. Rumänien är ett land där vissa lever i en sådan misär att unga flickor ser prostitution som det enda sättet att ge sin familj ett bättre liv..

Det är dags att ta tag i det här polisproblemet. Kampen fortsätter, polisen ska krossas!