Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inventeringsläger i Rönnbäck

7 juli, 2014 - 13 juli, 2014

ronnbacken

Några mil söder om Tärnaby ligger detta fjällskogsområde som är hotat av planer på att anlägga en nickelgruva. Området som gruvbolaget vill ta i anspråk är lika stort som Umeå och ligger i direkt anslutning till Umeälven. Länsstyrelsen har föreslagit att Rönnbäcksnäset ska bli naturreservat, området är viktigt för samebyarna i området och att anlägga en gruva är ett direkt hot mot vattenkraftsdammen och dricksvattenförsörjningen längs hela älven.

I början av juli åker vi dit för att hjälpa till i kampen mot gruvan genom att uppmärksamma platsen och inventera de skogliga naturvärdena i området. Inventeringen är samtidigt en chans att komma ut och lära sig att inventera skog, med allt vad det innebär i form av att åldersbestämma tallar och känna igen rödlistade arter. Erfarna inventerare kommer att finnas på plats och alla som vill är välkomna att vara med!

Förhoppningsvis kommer vår inventering också att sammanfalla med en kulturinventering av arkeologiska spår efter de samer som verkat i området. Mer detaljerad information kring inventeringen kommer. Är du intresserad av att vara med?

kontakta Lisa:  lisa.behrenfeldt@gmail.com

Mer information om platsen finns i facebook-gruppen “Stoppa gruvan i Rönnbäck i Björkvattsdalen, Tärnaby”

Detaljer

Börjar:
7 juli, 2014
Slutar:
13 juli, 2014
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , , , , ,

Plats

Rönnbäck