Vilseskogen

Snart kan SCAs skogsmaskiner ryta och braka in i Vilseskogen, en skog som hålls kär av Ojnarekämpar och Kamp Gállok-krigare. Vi vet inte när attacken kommer och försöker stoppa dom på alla lagliga tänkbara vägar, vi får se om överklaganden och samråd kan hjälpa.. Annars får vi se vad som händer..

Håll dig uppdaterad om vad som händer och hur du kan hjälpa till eller skydda din egen kära skog här på kolonierna.se

Skärmavbild 2013-11-24 kl. 16.10.11
Spillror av en förr mäktig skog.

En debattartikel:

SCA stjäl våra liv

Vi befinner oss i en situation av osäkerhet, lögner och SCA-snitslar överallt. De bryr sig inte om oss och våra försök till kontakt viftade de bara bort. De försökte missleda oss och få oss att inte vilja ha samråd. De sa att samråd bara är för samer, sen fick vi ett samråd. Det var ingen dialog, de säger att de ska lyssna men gör som de vill ändå. Nu är vintern på väg. De flesta skogar skövlas då. Vi har ingen aning om när maskinerna kommer dundrande in i Jamtmyråskogen.

Rädsla, ängslan. Att de ska skövla de sista spillrorna. Skogen som vi lever i och av, som vi får vårt vatten från, och en del av vår föda. Vi vill bo i Jamtmyråskogen, men det finns snart ingen skog kvar alls om SCA får som de vill. Det kommer att vara hygge från horisont till horisont. Det handlar om gigantiska döda fält som sträcker sig över stora delar av norra Sverige. En öken. De påstår sig göra små kalhyggen, men sen sätter de ju alla små kalhyggen brevid varandra.

Folk är trötta på avfolkningen och urbaniseringen, men vem vill bo i ett dött landskap? SCA stjäl våra liv. De äger nästan all skog i hela vår by. De tycker sig äga den. De tycker sig äga hela Ångermanland, Jämtland, hela Norrland. De tar den miljö vi lever i och ger oss ingenting tillbaka. Det vi får är ett slagfält där allt är dött. Det kommer blåsa hårda vindar. Fåglarna flyger till andra ställen eller försvinner. Lavskrikan kommer inte att visa sig mer. I framtiden kommer vår fina bär- och svampskog att förvandlas till en ogenomtränglig trädåker. En blir lugn och glad av att gå i en riktig skog, men ångesten finns nära när allt det håller på att försvinna. Vi bor bortom städerna för att vi vill leva i en värld full av liv, inte av död.

Vi vet att fler känner som oss. Vi är trötta på att bara vara bittra för oss själva. Nu måste vi stoppa det här.Vi får inte låta SCA döda oss och vår omgivning för att de ska tjäna pengar och lämna oss kvar i ett haltande, sårat och ofungerande ekosystem. Vi vill bo på en levande landsbygd och inte i en monokultur, ett industriområde. Vad ska vi bygga en levande landsbygd av när allt forslats bort och inget finns kvar? Vi tänker inte trakasseras av SCA och deras fasoner mer. Nu  är det nog.

/Några förbannade Gässjöbor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *