Avsnitt 2 – Låt kolet ligga! Aktion vid Rosenbad.

Play

Skärmklipp 2016-06-17 15.59.08

I veckan skedde en aktion vid Rosenbad mot Vattenfalls försäljning av kolkraften i Tyskland. Aktionen ledde till rubriker som: ”Våldsamt under aktion vid Rosenbad” och ”Starka reaktioner efter aktionen: Helt förkastligt”. Vad som verkligen hände och varför får vi höra av Julia!

Stötta aktivisterna och följ dom på:

Låt kolet ligga Facebook

Stop coal sale

Avsnitt 1 – Palestinska asylsökande på hungerstrejk.

Play
Nidal och Ellen
Nidal och Ellen

Det är första gången en protest direkt har påverkat svensk migrationspolitik. Hungerstrejken som de asylsökande palestinierna hade i somras satte press på migrationsverket att faktiskt göra sitt jobb. Tidigare hade palestiniernas ärenden baserats på landsinformation från 2010, under protesterna lyckades privatpersoner samla in information som ledde till att informationen om Gaza uppdaterades.

I det här avsnittet intervjuas Nidal och Ellen av Mose. Nidal deltog i hungerstrejken och kom till Sverige från Gaza, Palestina fyra år sedan och var en av dom som tog initiativ till protesten. Ellen har varit med från tidigt i strejken och hjälpt till att ordna stödspelningar och massa annat! Ljudet är kanske inte på topp eftersom vi spelade in på stadsbiblioteket i Göteborg, men det kan nog bli bättre nästa gång!

https://www.facebook.com/PalHungerstrejk